Inspectie en veiligheid

Inspectie
Naast het leveren van de diverse Tobocan familie glijbanen, inspecteren wij ook (water)glijbanen, trappen en frames. Wij hanteren hiervoor de Nen-EN 1069-1 normen.

Om te weten of uw bestaande (water)glijbaan veilig is en aan de huidige normen voldoet, is het verstandig om inspecties op basis van de Europese norm voor waterglijbanen EN 1069 (delen 1 en 2) en de Europese norm voor speeltoestellen EN 1176 (deel 1), uit te laten voeren.

Een dergelijke keuring bestaat uit een controle van technische documenten, een gedetailleerde totaalinspectie van de uitvoering en afwerking van de waterglijbaan.
Daarna wordt een rapport samengesteld.Als er zaken worden gesignaleerd die niet overeenstemmen met de norm, of als er andere onvolkomenheden worden geconstateerd, dan vormt dit rapport de basis om, al of niet in overleg met uw leverancier of onderhoudsfirma, de juiste maatregelen te nemen om de waterglijbaan veilig te maken en ervoor te zorgen dat deze aan alle criteria voldoet. Slide Factory kan deze (juiste maatregelen) werkzaamheden voor u uit voeren.

Veiligheid
Om de veiligheid van onze glijbanen te waarborgen worden de glijbanen geleverd met instructieborden en veiligheidscertificaat volgens de NEN-EN 1069-1 normen.